HBU 2013 tulokset

Loppusijoitukset HBU2013
1 Rähmäkäpäläsoppa
2 LoHi (Loputon Hiki)
3 Hazardi
4 UM8
5 FreezeBees
6 KFM (Kaivopuisto Flying Muffineers)
7 Höpönassut
8 Väiskin Väsyneet
9 Suur-Kauhava
10 TUiMat
11 JSW (Japan Steel Works)
12 LadyBoys
13 Rengit
14 The Lehto Re-Experience
15 TT-Lätty
16 Ala-Malmin Ult-intimate
17 UC Mäyrä
18 UB HutiKuti
19 T.U.F.F. (Total Ultimate Frisbee Freaks)
20 ViЯHe (Vihdin Rennot Heittelijät)

Spirit-kisa 2013

1 Höpönassut
2 ViЯHe (Vihdin Rennot Heittelijät)
3 LoHi (Loputon Hiki)
4 KFM (Kaivopuisto Flying Muffineers)
5 Rengit
6 UM8
7 UC Mäyrä
8 Hazardi
9 Väiskin Väsyneet
10 Rähmäkäpäläsoppa
11 T.U.F.F. (Total Ultimate Frisbee Freaks)
12 Suur-Kauhava
13 TT-Lätty
14 FreezeBees
15 JSW (Japan Steel Works)
16 The Lehto Re-Experience
17 TUiMat
18 UB HutiKuti
19 Ala-Malmin Ult-intimate
20 LadyBoys

HBU2013 -turnauksen joukkueet esittelyssä

1 Rähmäkäpäläsoppa

Close mouth and open fu**ing ears. Hietaniemen Mestari palaa vahvempana kuin koskaan. Lokki viihtyy nykyisessä kodissaan eikä ole valmis vaihtamaan. Palkintorahoilla ostettu lentokone vaatii bensaa joten voitto tulee tarpeeseen. Meilläpäin on sanonta: Remove yourself from the fu**ing path.

2 UM8

UM8 oli alunperin pieni joukko Puistolalaisia nuoria, jotka alkoivat pelailemaan ultimatea keskenään välituntisin ja vapaa-ajalla, jo yli 5 vuotta sitten, ja on sen jälkeen kasvanut massiiviseksi…tai no, ainakin isommaksi joukkioksi innokkaita ultimaten pelaajia kaupungin jokaisesta kolkasta, ja joskus joukkoon eksyy jokunen vieläkin kauempaa tuleva. Joukkue treenailee säännöllisen epäsäännöllisesti, etenkin ennen turnauksia, pääasiassa ulkokaudella. Treeneissä on hyvä meininki, ja uudet pelaajat ovat aina tervetulleita joukkoon. Viime vuonna olimme HBU:ssa 3. sijalla, ja tänä vuonna yritämme pärjätä vieläkin paremmin. Nähdään pelikentillä!

3 KFM (Kaivopuisto Flying Muffineers)

Kaivopuisto Flying Muffineers (KFM) on osallistunut Hietsun turnaukseen vuodesta 2004 lähtien, ja voittanut 3 tai 4 kertaa Spirit-palkinnon hyvästä meiningistä. Meillä on siis maine puolustettavana tässäkin turnauksessa! Meidät tunnistaa oransseista paidoista ja halusta pelata iloista kiekkopeliä. Olemme yksi turnauksen joukkueista, jolla on puolellaan kotikenttäetu: meillä on treenit Hietsussa tiistaisin ja torstaisin klo 19 lähtien. Jos olet kiinnostunut saamaan tuntumaa hiekkaan muulloinkin kuin tässä turnauksessa, tule joskus tutustumaan!

4 Hazardi

Hazardi perustettiin vuonna 2001 Tampereella kristittyjen opiskelijoiden keskuudessa. Vuosien aikana Hazardin toiminta on laajentunut ja siirtynyt Helsinkiin. Toiminnan painopiste on viikoittaisissa pelivuoroissa sekä turnauksissa. Hietsussa Hazardi on ollut mukana joka kerta. Turnausvoitto tuli vuonna 2008 ja spirit-palkinto vuonna 2003. Joukkueessa on mukana turnausensikertalaisia sekä kokeneempia pelaajia. Ainakin välillä on käytössä joukkueen alkuaikojen taktinen resepti eli pitkää päätyyn ja perään.

5 LoHi (Loputon Hiki)

Tornionjokeen on tänä vuonna noussut ennätysmäärä Lohia. Muutama vanhempi kala kuitenkin aina eksyy ja tuloksena on ruotojen levitys Hietsun hiekalle. Viime vuonna paikka irtosi hienosti (takahampaasta) ja miespuolustuksessa oma pelaaja harvoin karkasi näköetäisyyttä kauemmaksi. Tänä vuonna on panostettu  myös hyökkäykseen; luvassa on hienoja poisheittoja ja komeita tiputuksia! Vuodesta 2007 spritistä tinkimättä, LoHi.

6 Väiskin Väsyneet

Väiskin Väsyneet ovat lukioporukasta kasattu joukkue, johon on myös muutama ulkopuolinen silloin tällöin soluttautunut. Peli-intomme on kova ja opinhalumme sammumaton. Peli-ilo on kuitenkin pääasia ja toivomme loppuringissä kaikkien olevan hymyissä suin. Muutaman vuoden olemme kerenneet joukkoeellamme turnauksissa kierrellä.

7 Suur-Kauhava

Lentosotakoulu lakkautetaan, perkeles! Tämä kostetaan! Traktorit käyntiin, puukot pois tupesta ja seipäät tanassa Isoolle kirkoolle. Myrkkyviinat juorahan itte, hyvää lasolia ku ei trenkää hussata. Onneksi etelän herrat tajusivat eres Suur-Kauhavan suuruuden ja kunta tulee jatkossa liitoksien myötä senku suurenemaha. Evijärvelääset ja Lappajärvelääset ovat tulevaasuures tervetulleita voittajajoukkueeseen!

Mollaan pruukattu tanhuta, joten rispiin reenaaminen on tänäkin vuanna jätetty muille. Meitä vastaan ei kuitenkaan pääse leppäluakalla! Jussipairat onki jo päällä ja hankkijalippiksetkin on näköjää jääny viime vuoresta peittämähä päälakia. Moomma valamiita, nährähän Hiatsus!

8 FreezeBees

FreezeBeesin pörriäiset saapuvat Hietsuun kotipesästään, Tampereen yliopistolta. Tänäkin vuonna joukkueessamme pelaa sopiva sekoitus uusia, puolikokeneita ja kokeneita pelaajia. Yleensä naiset muodostavat FreezeBeesin rungon, mutta tällä kertaa kuhnureita on enemmän mukana. Vastustajien kannattaa kuitenkin varoa pörriäisten tyttökenttää, joka osaa tuottaa joukkueelleen  hunajaa.

9 LadyBoys

LadyBoys on tänä vuonna treenannut kovemmin kuin koskaan, mikä ei varmasti tule näkymään kentällä. Joukkueemme on ehdotttomasti yksi turnauksen kädettömimmistä, mutta taitoihin nähden suhteettoman itsevarma, ehkä jopa jääräpäinen pyrkimys näyttävään peliin kantaa silloin tällöin odottamatonta hedelmää. Tällöin yllätymme usein niin paljon itsekin, että vastustajalla on helppo työ hyödyntää hämmenyksemme tehokkaalla vastaiskulla. Kuten aiemminkin, on joukkueemme hionut hallikauden aikana lähinnä iltapelitaktiikoita.

10 Rengit

Pingviinipaitaisia nähdään jälleen vaappumassa  kaukana jäätelötehtaalta, kun Rengit ovat mukana Hietsussa ”jo vuodesta toiseen”-teemalla. Taksvärkkiä pyrimme tekemään rauhallisella hämäläishuumorilla ja puristamalla joka *tun eritteen itsestämme sinne hiekkalaatikolle. Vähintään viime vuoden kaltaisen spiritin takaa etukäteen nautittu valkosipuli.

11 The Lehto Re-Experience

Viime vuonna odotuksiin nähden hyvin, mutta silti aika huonosti sijoittunut ryhmämme lähtee vuoden 2013 turnaukseen tyhjältä pöydältä. Nimeä on taas muutettu, ettei tämänvuotista joukkuettamme pystyttäisi yhdistämään viime vuoden mahalaskuun. Joukkueen runko on sama, ikuisesti lupaava ja multitalenttinen ex-UFO-junnu -nelikko/viisikko (josta eräs uhkasi töiden takia jättää turnauksen väliin), vahvistettuna vuosien varrella taktisesti harkituilla täsmäpelaajilla sekä muutamalla täysin uudella jokerikortilla. Vuoden takaiseen verrattuna valmistautumisessa ollaan menty eteenpäin. Pääpainona tällä(kin) kertaa on ollut tutusti virheiden eliminointi ja säännölliset harjoitus-/taktiikkapalaverit luovassa olotilassa yön pikkutunteina. Uudeksi elementiksi voitaneen laskea (katteettoman) hypen luominen joukkueen sisäisesti ja ulkoisesti, sekä mediapeli (montaasi ja tämä ylipitkä kuvaus). Urheilulliseen valmistautumiseen ollaan myös panostettu: ensimmäiset yhteiset harjoitukset pystytään näillä näkymin järjestämään jo neljä päivää ennen turnausta. Parannusta viime vuoteen kokonaista kolme päivää! Lisäksi erityismaininta muutamalle jäsenelle, jotka ovat olleet syksyn ja kevään aikana enemmän tai vähemmän aktiivisia lajin parissa.    Tästä päästään urheilullisiin tavoitteisiin, joita ei kaikesta huolimatta olla uskallettu asettaa. Takki on silti aika auki ja tyytyväisiä ollaan vain voittoon.

12 TT-Lätty

TTY:n opiskelijoiden ultimatekerho TT-Lätty lähettää komeimpansa Hietsuun hakemaan menestystä jos ei pelikentiltä niin ainakin tanssilattialta. TT-Lätty on lähes ammattimainen harrastelijajoukkue, jossa ei ole tilaa sunnuntaihöntsälle kun glooriaa on tarjolla. Hervannan halutuimpaan joukkueeseen nostettiin viime kesänä HBU:n häntäpäässä taistelleen My Little Ponyn vahvimmat pelaajat ja lauantai-illan tähdet. Tiivis kokoonpano kielii hyvästä valmistautumisesta ja fyysisestä vahvuudesta hiekalla, onhan joukkueen keskipituuskin lähempänä 2 metriä! Dyykki on salainen aseemme ja pelottomuus yläheittoihin vie joukkueemme varmasti jumbosijojen yläpuolelle.

13 Ala-Malmin Ult-intimate

Malmista kajahtaa jo toista vuotta peräkkäin kun vatsavaivaisen pesukarhun tavoin joukkueemme mylvertää ihmisten ilmoille esittelemään rusketusraitojaan ja taistelemaan turnauksen jumbopaikasta. Viime vuoteen verrattuna keskinkertaisuutta ja pahan hajuista hengitystä tarjonnut tiimimme onkin hionut strategiaansa, käynyt läpi virheitään ja keskittynyt vahvuuksiinsa. Tätä pidetään yleisesti huonona ideana, sillä pelaajakuntamme on valmennusjohdosta lähtien älyltään ja kyvyiltään ekvivalentti liikaa vanukasta syöneelle merimakkaralle ja tuloksena menimmekin vain entistä pahemmin sekaisin. Jätämme siis fyysisten sekä henkisten vajaavaisuuksiemme vuoksi tänäkin vuonna pelisuunnitelmastamme pois sääntöjen ja tekniikan opettelun kaltaiset kikat ja temput aikoen jälleen pärjätä puhtaalla koiramaisella ilolla ja häpeilemättömällä tuurilla.

14 ViЯHe (Vihdin Rennot Heittelijät)

ViRHe (Vihdin Rennot Heittelijät) on äärettömän virheetön ja rento ultimatea epäsäännöllisen säännöllisesti pelaileva ryhmä nuoria, joille vain pisteiden teko ei merkitse mitään – ellei kyse ole spirit-pisteistä. Viime vuoden spirit-voiton innoittamana päätimme tänä vuonna hylätä perinteemme nollapeleistä ja tehdä pelipisteen jokaisessa ottelussamme. Taktiikkamme on nimeltään aloittelijan tuuri, joten haalimme mukaan useamman ensikertalaisen ja suosimme konkareita, jotka eivät ole käyneet treeneissä.

15 Höpönassut

Pappaliiga alias Höpönassut. Rosteri koostuu 17-60-vuotiaista sipoolaisista nuorukaisista, jotka käyvät sähläilemässä kiekon kanssa parisen kertaa viikossa Söderkullan viheriöillä. Erityiset pelilliset taidot on korvattu jäykkyydellä, hitaudella ja äänekkyydellä.

16 JSW (Japan Steel Works)

JSW:llä  (Japan steel works) on muutakin yhteistä Jyväskylä Sleepwalkersin kanssa, kuin samat nimikirjaimet. Hietsu on tänä vuonna uusi turnaus koko osallistuvalle joukkuelle, mutta älkää ottako liian kevyesti. Japanilainen teräs leikaa tarkasti ja puhtaasti läpi löysän puolustuksen ja niittää armotta maahan kaikki takki auki taisteluun lähtevät.

17 T.U.F.F. (Total Ultimate Frisbee Freaks)

TUFF on vuoden vaihteessa perustettu ultimate-joukkue. TUFF on joukko nuoria akaalaisia tulevia tähtiä. He eivät välttämättä ole kovin hyviä eivätkä välttämättä kovin kauniitakaan, mutta asenne on kohdillaan.

18 TUiMat

TUiMat – The UltiMates – enemmänkin pelailee kuin pelaa. Hauskaa pitää olla, silti virheitä vältellään. Osumia tulee ja menee, mutta loukkaantumisia katsotaan karsaasti. Kansalaiset vaihtuu taajaan, mutta niin se vain on, että ydinporukka on edelleen kasassa yhdeksän vuoden jälkeen (ydinporukan koko tällä hetkellä on noin kaksi). Paikoitellen kokemusta on vähemmän kuin ikää, mutta koska ikää on reippaasti, on kokemustakin keskimäärin kohtuullisesti.Kylmän talven jälkeen on hyvä tulla biitsille ottamaan vähän lämpöä muutenkin kuin mollikasta. Otetaan hyvä asenne, ote nenästä, hehku päälle ja reilut jälkibailut!

19 UB HutiKuti

Joukkueemme UB HutiKuti perustuu urheilutasoltaan äärimmäisen raskaiden urheilusuoritteiden edelläkävijöihin ja voitto on ehdoton päämäärä. Frisbeen heitto on joukkueemme jäsenille ollut ennemmin elintapa kun hauskanpito-harrastus mm. viidakossa eläneiden jäsentemme metsästystapa on perustunu alkukantaiseen bumerangin heittoon ja tämän myötä taistelu eloonjäämisesä on meille arkipäivää!

20 UC Mäyrä

Sipoon synkät metsät ovat synnyttäneet uuden sukupolven ultimatekuninkaallisia, jotka ovat valmiita hallitsemaan Hietsua rautaisella otteella. Nuoruuden into ja vimma ovat valjastettu mäyrämäisen pelityylin ytimeen eikä kukaan ole turvassa. Pitäkää siis pää ylhäällä, katsokaa ja ihailkaa!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.